Lakia säätämässä

Myllynkävijän valitus! Isäntä lähti jyväsäkkeineen myllyyn. Palattuaan alkoi sättiä vaimoaan! sidoit säkit niin huonosti, että seitsemästi jouduin uusimaan.Suomi itsenäistyi aikanaan ja sai myös perustuslain. K J Ståhlberg oli perustuslain isä, näin muistelen kuulleeni. Hän muotoili vallanjaon ja käytön rajat. Ne rajat kestivät sodan ja rauhan aikoja aina UKK:n ajan loppuun saakka. Oliko laki huono? Ei ollut.mutta näytti antavan liikaa tilaa yksilön vallankäytölle. Siksi korjattiin. Korjaamisen katalysaattori on mielestäni ennen poismenoaan todennut, että vähän liioiteltiin!

Joskus käy niin, että eheää korjatessa saadaan haittoja aikaan. Äskettäin hallituspiireistä tiedotettiin, että monta vireillä olevaa asiaa jää ajan puutteen takia raukeamaan. Kun tilanne on tämä, niin kai silloin tartutaan tärkeimpiin asioihin?  Nyt me tiedämme mikä oli tärkeää. Luulisi, että tärkeä asia olisi tärkeä enemmistölle kuin vaikkapa ruuan tuotanto. Me kaikki syömme niin kauan kuin elämme. Nyt esillä oleva asia on varmasti tärkeä ihmisille joille se on tärkeä suuruusluokkaa en tiedä enkä ala arvailla.  Itse en tunne muuttuvani miksikään lain voimaan tulon myötä.

Demokratiasta olen huolissani, miten kohta saadaan parhaita päättäjiä, jos täytyy olla norsun nahka kestääkseen. Kun näyttäisi siltä silmissäni, että joku ministeri on työpaikkakiusattu jatkuvasti, kun yrittää toteuttaa edustajalle tarkoitettua omantunnon vapautta. Itse olen tehnyt urani puolustusvoimissa, jolloin ei voinut sitoutua mihinkään puolueeseen, joten minulla ei ole erityistä lukkarinrakkautta mihinkään suuntaan. En siksi kirjoita, että itse kärsisin tilanteesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s