Lausuntokierroksia

Kun lakeja laaditaan, niin valmisteluun kuuluvat lausuntokierrokset. Kun kaikki on viilannut ja höylännyt, niin paljonko mahtaa jäädä alkuperäistä sanamuotoa. Kuitenkin joku määrä, näin uskon. Lainsäädäntö on kimurantti juttu. Aina joku hyötyy ja toinen kärsii. Meillä oli perustuslaki, joka kesti  noin 60 vuotta. UKK:n pään kallistuessa tuli kiire käydä perustuslain kimppuun . Helposti käy niin, että tukipylvääksi tarkoitetusta tukista tuleekin kukkakeppi, kun kaikki ovat aikansa sitä hiertäneet.

Mieleeni tuli avioliiton alkupuolelta tapaus. Ostimme jostain vanhan kirjoituspöydän, joka piti maalata. Väin valinnasta tuli ongelma ja niinpä päädyimme väriin, josta kumpikan ei erityisesti pitänyt. Se oli tumman ruskea.

Lakeja voidaan säätää ja niitä voidaan kumota. Nyt  olemme kuitenkin hengellisellä alalla tulleet aikaan, jolloin väitetään, ettei alkuperäistä aamattua ole olemassaa tuskin koskaan ollut. No, yksissä kansissa ei tietenkään ennen kirjapainotaidon keksimistä. Mieleeni tuli mitä David Powson sanoi: Saksa on antanut meille paljon hyvää, mutta myös kriittisen Raamatun tutkimisen. Uskon näin yksinkertaisesti, että Suomen kansalle on hyväksi suomenkielinen Raamattu. Me ajattelemme samalla kielellä ja tunnemme tunteemme sanoittaen ne suomenkielisin ilmaisuin.

Kun kuulen siteerailtavan alkukieliä tai muita kieliä julistuksessa, tulee epävarma olo onko meiltä pimitetty jotain oleellista. Jos Raamattu olisi ihmisten keksintöä, eikö ole hienosti keksitty? Siinä on kuitenkin voima. Raamatun yhteydessä ja siihen uskomisen yhteydessä päihderiippuvainen voi vapautua. Rikollinen voi saada anteeksiantamuksen ja sisäisen rauhan. Ihmiset tietenkin muistavat ja lööpit pitävät huolen, ettei pääse asiat unohtumaan.

Onko siis uskottava, että ihmisen keksimällä tarinalla, jota on vielä paranneltu matkalla, olisi jotain todellista voimaa vaikuttaa ihmisen elämään. Olisiko viisautta kumminkin kunnioittaa molempia testamentteja, niinkuin ihmisen testamenttiakin kunnioitetaan. Lopuksi erään lähetyssaarnaajan sanoin: Vaikka kuoleman jälkeen ei olisi yhtään mitään, mitään en ole menettänyt Jeesuksen seuraamisen takia. Olen elänyt hyvän elämän!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s