Lähetyskäsky

Markus 16: 15. Ja sanoi heille: menkäät kaikkeen maailmaan, ja saarnatkaat evankeliumia kaikille luoduille.
16. Joka uskoo ja kastetaan, se tulee autuaaksi; mutta joka ei usko, se kadotetaan.
17. Mutta nämä ovat ne merkit, jotka niitä seuraavat, jotka uskovat: minun nimeni kautta pitää heidän perkeleet ajaman ulos, uusilla kielillä puhuman,
18. Käärmeet ajaman pois, ja jos he jotakin myrkkyä juovat, niin ei heille mitään vahingoita; sairasten päälle pitää heidän kätensä paneman, ja ne paranevat.
19. Ja Herra, sitte kuin hän oli heille puhunut, otettiin ylös taivaaseen ja istui Jumalan oikialle kädelle.
20. Mutta he menivät ja saarnasivat joka paikassa, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan seuraavaisten merkkien kautta.

Kun juutalaisten Kuningas kuoli, niin lähipiiri jäi tyhjän päälle. Ei ollut johtajaa eikä ollut duuniakaan. Oli vain pelko: Mitä ne nyt tekevät meille, joille vielä muutama viikko sitten vähän isoteltiin? Heillä oli ollut johtaja, johon ei tehonnut imartelu eikä uhkailu. Johtaja, joka halusi antaa kaikille hyviä asioita, mutta miksi viha nousi niin korkeisiin mittoihin? Jumalan hyvyys lämmittää käärmeen munimat munat ja pienet käärmeet kuoriutuvat ja alkavat liikehtiä. Demonihenget sanoivat Jeesukselle: Matt 8: 29. Ja katso, he huusivat sanoen: Jesus, Jumalan Poika, mitä meidän on sinun kanssas? Oletkos tullut tänne meitä vaivaamaan ennen aikaa?

Pelko ajoi opetuslapset yhteen. Nyt Jeesus sai opettaa ylösnousemuksensa jälkeen vielä asioita ja varsinainen tehtävänanto tapahtui vasta silloin. Varsinainen tehtävä ei ollutkaan parantaa sairaita ja ruokkia nälkäisiä vaan julistaa evankeliumia Vapahtajasta. Sitä sanotaan: Lähetyskäskyksi! Onko käsky kaikille uskoville käsky, jota pitää noudattaa? Kun sotilas kieltäytyy käskyn noudattamisesta häntä uhataan sotaoikeudella. Olen kokenut tämänkin asian. Mitä syyllisyys olisi merkinnyt, en tiedä, koska en sinne joutunut. Ei siis ollut lähetystoivomus tai lähetyspyyntö tai lähetys kehoitus, vaan KÄSKY! Jeesuksen aikana oli ainakin yksi henkilö, joka teki tunnetuksi Jeesuksen nimeä, mutta opetuslapset kielsivät häntä toimimasta. Jeesus tosin opetti: Joka ei ole meitä vastaan, on meidän puolellamme.

Kun Jeesus antaa ohjeensa, Hän antaa nyt ikäänkuin monopolin opetuslapsilleen. Hän antoi suoran käskyn valloittaa koko maailma Hänelle. Ei annettu vihjettä, että voi rekrytoida apureita. He olivat halunneet yksinoikeuden ja nyt he saivat sen. Mitä sitten tapahtui? Pietarille oli koko maailma Jerusalemin torin kokoinen! Siellä hän huusi ja sai verkkoonsa suuren saaliin. Mitä sitten tehtiin? Ei kerrota mitään. Pietari odotteli paistien paistumista nahkurin katolla, kun Herramme puuttui asiaan. Tarvittiin noutomiehet ja juutalaiselle karmea ilmestys: Nouse, teurasta ja syö! Siinä oli seuraava toimeksianto. Hän alkaa väitellä Herransa kanssa ikäänkuin ihmetellen, että Herra käskee tehdä syntiä! Tässä on perinteen paino karkeimmillaan.

Veljeni ja sisareni, jos sinulla on monopoli taivastiehen, niin mitä aiot sillä tehdä? Tämä on tämän päivän kysymys, joka vaivaa jokaista, joka ymmärtää käskyn painon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s