Herätyksen avain

En tiedä tarvitaanko Suomessa herätystä ja odotetaanko sitä? Jos kuitenkin olisi joku, joka odottaa jotain lisää ja odottaa, että sieluja pelastuisi? Heille sanoisin, että herätyksen avain on kirveen muotoinen. Johannes Kastaja sanoi, jo on kirves pantu puitten juurelle. Kun Johannes sai huudettua tämän asian, ihmiset ymmärsivät, että jotain on tulossa. Jotain, josta kannattaa ottaa selvää mitä se on! He alkoivat kuunnella mitä hän sanoi. Ja siinä sanomisessa oli Jumalan voima, voima, joka ei ollut pelkästään kovaa ääntä. Se voima tunkesi ne sanat monien sydämiin ja alkoi vaikuttaa siellä.

Siihen aikaan kaikki oli hyvässä järjestyksessä. Kaikki tiesivät miten valta on maassa järjestetty. Kaikki tiesivät miten pääryhmittymät toimivat ja suhtautuivat toisiinsa siis sopuisasti torjuen. Kun ei ole tekemisissä, ei synny konfliktia. Piti olla sitten vielä rahvas, joka ei sopinut mihinkään pääluokkaan, mutta se osa kansasta oli välttämätön. Hallitsijalla pitää olla alamaisia ja kauppiaalla asiakkaita ja tullimiehellä verotettavia. Miksi kirves? Siksi, että sen tekemiä hommia useinkaan ei voida ennallistaa eli korjata. Jos kirves hakkaa puun poikki, se ei enää seiso juurillaan koskaan.

Jos tarkastelemme puutarhaa, jossa elämme, siellä on moninaisia puita. Osa puiden hedelmästä vie ihmisen kauas Juamalasta, joka on keskipiste. Toinen on tavallaan neutraali ei hyvä eikä paha. Kolmas laatu tuo ihmisen ihan Jumalan sydämelle ja saa nauttia iloa ja rauhaa Pyhässä Hengessä. Ensimmäinen laatu, joka vie pois Jumalasta on ne kaikki, jotka kasvavat kymmentä käskyä rikkomaan. Toinen laatu ylläpitää inhimillistä elämää, mutta voi myös kieroutua epäjumalanpalvelukseksi. Kolmannessakin laadussa on myrkytyksen vaarat, jos puuta hoidetaan niin, että omanedun tavoittelu ja vanhanaatamin sääliminen menee kuin kuu auringon eteen. Tai alkaa saada tuomarin peruukin omaan päähänsä. Tämä kieroutuma ei ole yksin konservatiivien synti vaan samaa luokittelua tapahtuu suvaitsevaisuuden varjolla. Jos annamme kirveen eli Jumalan sanan ja herätyshuudon tehdä tehtävänsä, niin oikea helluntai on vieläkin mahdollinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s